Izvor: RTS, 28.Apr.2023, 11:26

Катар домаћин Светског првенства за кошаркаше 2027. године

Светско првенство за кошаркаше 2027. године одржаће се у Катару, одлучила је Међународна кошаркашка федерација (ФИБА) на састанку Борда у Манили.
Катар је добио поверење челнике ФИБА и после најбољих фудбалера прошле године дочекаће и најбоље кошаркаше >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на планети.

"Имати сва 32 тима која учествују у једном граду представљашће јединствену прилику за навијаче широм света да осете право искуство Мундобаскета, тако што ће моћи да гледају велики број утакмица, што није био случај током последњих 20 година", изјавио је генерални секретар ФИБА Андреас Загклис.
Биће то трећи узастопни шампионат у Азији, пошто је Кина била домаћин 2019. године, а овог лета турнир ће организовати Филипини, Јапан и Индонезија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.