Izvor: RTS, 06.Avg.2023, 13:16

Жреб квалификација за ЕП 2025. у кошарци осмог августа у Минхену

Познати су сви учесници квалификације за Европско првенство 2025. године у мушкој конкуренцији. Жреб квалификација за Европско првенство 2025. биће одржан осмог августа од 11.30 часова у Минхену, саопштила је Међународна кошаркашка федерација (ФИБА) сектор за Европу. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
За место на Европском првенству бориће се 32 репрезентације које ће бити подељене у осам група.

Пласман у последњу фазу квалификација за ЕП 2025. избориле су селекције Србије, Белгије, БиХ, Бугарске, Хрватске, Кипра, Чешке, Данске, Естоније, Финске, Француске, Грузије, Немачке, Велике Британије, Грчке, Мађарске, Исланда, Израела, Италије, Летоније, Литваније, Црне Горе, Холандије, Северне Македоније, Пољске, Португалије, Словачке, Словеније, Шведске, Шпаније, Турске и Украјине.
Састави шешира биће објављени у понедељак, а 32 селекције биће подељене у осам група са по четири репрезентације.
Квалификације за ЕП 2025. биће одигране у три прозора и то од 19. до 27. фебруара 2024, од 18. до 26. новембра 2024. и од 17. до 25. фебруара 2025. године.
По три најбоље пласирана тима из сваке групе пласираће се на ЕП. У групама у којима се налазе домаћини континенталног шампионата (Кипар, Финска, Пољска и Летонија) пласман на ЕП избориће селекције организатора као и две најбоље пласиране репрезентације.
Еевропско првенство биће одржано од 27. августа до 14. септембра 2025. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.