Izvor: RTS, 05.Apr.2023, 12:58

Наградни фонд за тенисерке и тенисере на турниру у Риму биће изједначен до 2025.

Наградни фонд за тенисерке и тенисере на Отвореном првенству Италије у Риму биће изједначен до 2025. године, преноси АП.
"Први пут у историји почели смо процес да у року од три године изједначимо наградни фонд женског и мушког турнира. Говоримо о >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << око осам милиона евра за сваки турнир. Можемо да направимо овај велики скок јер нам је прва жена извршна директорка велике банке у Италији обезбедила неопходне ресурсе", рекао је председник Тениског савеза Италије Анђело Бинаги.
Отворено првенство Италије биће одиграно од 10. до 21. маја. Титулу у мушкој конкуренцији брани Новак Ђоковић. Он је за прошлогодишњи тријумф добио 836.355 евра.
Титулу у женској конкуренцији брани Пољакиња Ига Швјонтек, која је за победу прошле године добила 332.260 евра.
Отворено првенство Италије ће трајати 12 уместо осам дана уз учешће од по 96 играча у жребу у мушкој и женској конкуренцији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.