Izvor: RTS, 20.Apr.2023, 19:00

Рукометашице Србије и Црне Горе у истој групи квалификација за ЕУРО 2024

Женска рукометна репрезентација Србије играће против Црне Горе, Турске и Бугарске у квалификацијама за Европско првенство, одређено је данас жребом у Цириху.
Квалификационе утакмице биће одигране од октобра 2023. до априла 2024. године а уа пласман >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << међу 20 места на шампионату бориће се 31репрезентација разврстаних у 8 група.
Рукометашице Србије су у групи 6 са селекцијама Црне Горе, Турске и Бугарске.
На Европско првенство пласираће се прве две екипе из сваке квалификационе групе, као и четири најбоље трећепласиране репрезентације.
Европско првенство ће од 28. новембра до 15. децембра 2024. године бити одржано у Швајцарској, Аустрији и Мађарској.
Европско првенство играће се на четири локације, у Бечу, Дебрецину, Инсбруку и Базелу, а осим три домаћина, визу је директно изборила и Норвешка као актуелни шампион "старог континента".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.