Izvor: RTS, 03.Okt.2023, 09:34

Аустралијан опен ће од 2024. године трајати 15 дана

Организатори Аустралијан опена саопштили су да ће први тениски гренд слем турнир у сезони од 2024. године трајати 15 уместо досадашњих 14 дана, преносе локални медији.
Аустралијан опен ће наредне године почети у недељу, 14. јануара и трајаће до недеље, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 29. јануара.

Директор такмичења Kрег Тејли саопштио је да су организатори турнира услишили жеље  тенисерки и тенисера, као и навијача.
"Послушали смо мишљења играча и навијача. Ово је решење које ће да смањи могућност касних завршетака мечева, док се задржава фер и уједначен распоред на свим теренима. То ћемо да добијемо додатним даном. Мечеви првог кола више неће да се играју два, него три дана", изјавио је Тејли.
Аустралијан опен је најпосећенији тениски гренд слем турнир.
Титулу у мушкој конкуренцији ове године освојио је Новак Ђоковић, док је у женској конкуренцији најбоља била Арина Сабаленка.
Такмичари за следећу годину биће познати ускоро, а организаотри су саопштили да ће карте бити пуштене у продају у четвртак 12. октобра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.