Izvor: RTS, 10.Maj.2023, 23:33

Најбоље четири екипе лигашког дела на фајнал-фору Евролиге, први пут од 2014. године без тимова из Турске

Завршено је четвртфинале Евролиге и познати су парови фајнал-фора. Међу четири најбоља тима елитног кошаркашког такмичења нашли су се Олимпијакос, Барселона, Монако и Реал Мадрид. Уједно, ово је прво полуфинале од 2014. године које ће се играти без тимова из Турске. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Реал Мадрид је након победе над Партизаном последњи тим који се пласирао на завршни турнир Евролиге 2023. године. Клуб из Мадрида је направио велики преокрет, јер је у серији од 2:0 у корист Партизана на крају ипак тријумфално завршио плеј-оф серију са 3:2.

У Литванији ће играти тимови који су у лигашком делу заузели прва четири места.

Пре мадридског тима фајнал-фор су изборили Монако, Олимпијакос и Барселона. 
Завршни турнир Евролиге је на програму од 19. до 21. маја у Каунасу, а екипе које ће се у међусобним дуелима борити за финале биће: Монако и Олимпијакос и са друге стране шпански тимови Реал Мадрид и Барселона.
Фајнал-фор ове године биће специфичан будући да међу најбоља четири тима неће бити представника из Турске.
Овај податак представља својеврсни куриозитет, јер последњи пут завршни турнир без кошаркашких клубова из ове земље одигран је 2014. године у Милану.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.