Izvor: RTS, 13.Sep.2023, 15:03

Вучић: Баскет три на три репрезентацији 200.000 евра, ако освоје злато у Паризу

Председник Србије Александар Вучић угостио је мушку репрезентацију Србије у баскету три на три, која је прошле недеље на Европском првенству у Јерусалиму освојила златну медаљу и том приликом поручио да ће сваки од њих добити по 200.000 евра уколико освоје злато на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Олимпијским играма у Паризу следећег лета.
Председник Вучић изјавио је да се нада злату у Паризу и да ће добити новчану награду.
"Стварно сам поносан на ове момке и на селектора Марка Ждера који није оправдано овде. Ови момци доносе медаљу са сваког такмичења и то је по правилу злато. Честитке свима, Савезу, Предрагу Даниловићу, ресорном министру Зорану Гајићу који је такође овде са нама. Ми се надамо злату из Париза, замолио сам их да освоје злато и ако тако буде, свако од њих ће добити по 200.000 евра", рекао је председник Србије.
Учинићемо све да им олакшамо пут, да имају најбоље могуће услове, а на њима је да нас обрадују, додао је Вучић.
"Због обавеза сам гледао само полуфинални меч против Летоније, знате да 'учим неку кошаркашку школу', било је задовољство гледати и видети како контролишу утакмицу и како противник нема ни промил шансе да преокрене. Нисам могао да гледам финале са Литванијом, али ћу да вратим, чуо сам да је била тешка утакмица. Хвала вам момци, Србија је поносна на вас. Живела Србија", изјавио је председник Србије Александар Вучић.
Српска селекција у баскету три на три, коју су чинили Страхиња Стојачић, Марко Бранковић, Немања Бараћ и Стефан Којић, освојила је у израелском граду Јерусалиму пету титулу првака Европе у низу, а у финалу је победила Литванију 22:20 двојком Стојачића.
Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић рекао је да је нова златна медаља круна напорног рада репрезентативаца, као и улагања и помоћи државе.
"Велика захвалност овим момцима који су годинама уназад најбољи, имају светску титулу и пет узастопних европских. Хвала и држави која нам помаже, ресорном министру, Олимпијском комитету. Знам да се многима ово неће свидети што кажем, али то је тако, ми без помоћи државе не бисмо могли да имамо овакве резултате", рекао је Даниловић.
У име репрезентације говорио је Дејан Мајсторовић, капитен екипе, који је "прескочио" турнир у Израелу.
"Хвала председнику Вучићу што нас је угостио и што је одвојио време за нас. Част је и привилегија носити дрес Србије, учинићемо све да наставимо трофејни низ и на наредним великим такмичењима", рекао је Мајсторовић и затим поклонио лопту са потписима свих играча председнику Вучићу.
"Хвала на овом дивном поклону, надам се још једном оваквом поклону до краја мог мандата, пре свега из Париза следеће године", рекао је на крају Вучић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.