Izvor: RTS, 15.Jun.2023, 14:22

Бајерн кажњен са 200.000 евра због непоштовања прописа о минималној заради

Пореска управа у Минхену казнила је фудбалски клуб Бајерн са 200.000 евра због неисплаћивања законом регулисаних минималних плата у свом тренинг центру, у периоду од новембра 2016. до новембра 2021. године, преноси Билд.
Бајерн ће морати да плати и 45.500 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << евра на име социјалних доприноса и казнених пенала.
"Пореска управа у Минхену издала је јутрос налог да са рачуна Бајерна буде скинуто 200.000 евра. Клуб је сарађивао са нама, поступак је затворен. Случај је за нас завршен", рекао је портпарол пореске управе у Минхену Томас Мајстер.
Он је истакао да је током истраге утврђено да Бајерн није исплаћивао минималне плате у омладинској академији и да су запослени радили више него што је уговором договорено.
Из Бајерна су навели да су годину дана пре почетка поступка предузели структурне мере, "како би се у будућности избегле плате испод прописаног минималца".
"Бајерн никада није намеравао да лиши своје раднике договорене плате", наводи се у саопштењу Бајерна и додаје се да ће клуб тражени износ да плати пореским органима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.