Izvor: RTS, 08.Jul.2023, 15:25

Кошаркаши Србије У20 победили Естонију на отварању ЕП

Репрезентација кошаркаша Србије до 20 година победила је селекцију Естоније убедљивим резултатом 82:61, у првом колу групе Б Европског првенства и дошли до стартне победе на Шампионату у Ираклиону. Следећи противник нашим младим кошаркашима је селекција Шпаније. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
После изједначеног почетка меча, изабраници тренера Ненада Чанка разлику су почели да праве у другој половини првог периода. Тада су серијом 12:1 мимнималних 13:12 претворили у прво двоцифрено вођство од 24:14, минут и по пре краја прве четвртине. Испоставило се да су Орлићи већ тада направили одлучујући корак ка победи.

Естонија до краја је у неколико наврата запретила, прилазила и на три разлике. Али, сваки налет ривала Орлићи су на време одбили, да би поенима Михаила Петровића, у 22. минуту, поново били две цифре далеко са 45:35.
До краја више предност нашег тима није долазила у питање. А када су се коначно у последњем периоду ослободили, Орлићи су отишли и до врло убедљиве победе. Овај део игре отворили су са 14:6 и побегли на 74:56.
Најефикаснији у саставу Србије били су Никола Шарановић са 17 и Михаило Петровић са 15. Код Естоније бољи од осталих били су Хенри Весер са 13 и Грегор Колуба са 11 поена.
Србију у групној фази очекују још дуели са Шпанијом и Црном Гором. Све селекције ће изборити пласман у осмину финала, а група у којој се налазе Србија и Црна Гора укршта са групом у којој су Турска, Белгија, Израел и Италија.
У наредном колу Србија игра против Шпаније, а овај меч почиње у недељу од 20 часова .

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.