Izvor: RTS, 07.Jul.2023, 09:16

Наталија Стевановић против Тамаре Корпач за још један историјски подвиг (РТС 2)

Српска тенисерка Наталија Стевановић игра против Тамаре Корпач у другом колу Вимблдона. Меч је најављен као први на терену број осам, а почетак дуела је од 12.00 који можете пратити у директном преносу на Други програм РТС-а, али и најважније детаље на нашем порталу. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Поред Новака Ђоковића и Ласла Ђереа Србија има представницу и у женској конкуренцији. Наталија Стевановић је успешно реализовала прво коло, тријумфом над фаворизованом Каролином Плишковом са 2:0.

Противница српској тенисерки биће Тамара Корпач из Немачке која је била боља од Карол Жао из Канаде.
Наталија Стевановиће је до главног жреба на Вимблдону стигла путем квалификација, она је веома добро реализовала три меча и у главном жребу направила изненађење.
Српска тенисерка заузима 225. место на ВТА листи, док је Тамара Корпач 122. тенисерка света, а до сада ниједном нису играле међусобно.
Највољи резултат Тамаре Корпач ове године је полуфинале у Валенсији у коме је поражена од Марине Басолс Ривере.
У претходном колу Немица је успела да направи четири аса и имала је само две дупле грешке, сервис је изгубила пет пута, а спасила је две брејк лопте.
Корпач ове сезоне има 10 победа и 16 пораза, а скор на трави јој је три тријумфа и два пораза.
Наталија Стевановић је победом над Плишковом први пут у каријери осетила укус победе на једном гренд слем турниру, уколико понови игру из првог кола и против Тамаре Корпач, извесно је да може да направи нови лични рекорд.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.