Izvor: RTS, 27.Jul.2023, 10:03

Војводина против Апоела у Никозији почиње квалификације за Лигу конференција (РТС2, 19.00)

Фудбалски клуб Војводина почиње квалификациони циклус мечева за улазак у групну фазу Лиге конференција против кипарског Апоела. Први меч игра се у Никозији, а директан пренос дуела је на Другом програму РТС-а од 19.00, ток утакмице можете пратити на нашем порталу. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Апоел слови за фаворита, пре свега због домаћег терена, али и искуснијих фудбалера, међутим, постоји простор да Војводина направи изненађење и позитиван резултат на гостовању.

Тим који буде успешнији у двомечу другог кола квалификација играће против победника из дуела Ворскла – Дила Гори.
Обема екипама, Апоелу и Војводини, предстојећи меч биће први такмичарски у сезони, јер национална првенства Србије и Кипра још увек нису почела.
Прошле сезоне оба клуба у својим шампионатима заузели су исту позицију - пето место.
Војводина је одиграла седам припремних дуела и уписала је два тријумфа и пет ремија. На основу увежбавања реч је о прилично организованој екипи коју предводи тренер Радослав Батак, а одликује је снажна дефанзивна игра.
С друге стране, Апоел је током припрема одиграо пет утакмица. У два меча изашли су као победничка екипа, одиграли су исти број ремија и једном су били поражени. Тим из Никозије са клупе предводи некадашњи шеф струке Црвене звезде Рикардо са Пинто.
Португалски стручњак практикује такозвану вертикалну тика-таку, модел игре у којој доминирају кратка и брза додавања заснована на већем поседу од противника, а све у циљу што брже транзиционе игре и пребацивања лопте из фазе одбране у напад. Најчешће Апоел наступа у формацији 4-2-3-1. С тим у вези, бочни и везни фудбалери кипарског тима највећа су претња по гол Војводине. 
За Апоел ове сезоне играју фудбалери познати српској фудбалској јавности, као што су Радосав Раћа Петровић и Томане, бивши нападач Звезде.
По спретности с лоптом и вештином кретње издвајају се Маркињос, Кингсли Сарфо, Матео Сушић, искусни нападач Вилсон Едуардо и Ђорђи Квилитаја, капитен тима.
Војводина је знатно изменила тим у односу на прошлу сезону. Екипу су између осталих напустили Вељко Симић и Урош Кабић, истакнути појединци црвено-белих.
Због повреда, против Апоела за Војводину неће играти два искусна везна фудбалера Филип Малбашић и Асмир Кајевић, што ће доста утицати на уобичајену тактичку замисао тренера Батака. Упркос томе, новосадски тим ће вероватно покушати дубоким лоптама из дефанзиве прескачући везни ред да дође до прилике за поготцима.
Прилику за голом новосадски тим имаће и након прекид игре и нарочито уколико фудбалери српског тима буду били директни са лоптом у близини противничког шеснаестерца.
Директан пренос меча је на Другом програму РТС-а од 19.00, ток утакмице и најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.