Izvor: RTS, 05.Dec.2023, 09:41

Рукометашице Србије против Чилеа за пласман у другу рунду Светског првенства (РТС2, 18.00)

Рукометашице Србије играће против селекције Чилеа утакмицу трећег кола Групе Е на Светском првенству. Дуел почиње у 18.00 уз директан пренос на Другом програму РТС-а, а најназимљивије детаље можете пратити на нашем порталу.
Репрезентација Србије >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << поразом од Данске је започела првенство света, а потом је и у мечу са Румунијом изашла као поражена екипа

Тим Чилеа је такође без бодова, односно није убележио ниједан тријумф. Обе селекције ће се борити за прву победу на Светском првенству која би им обезбедила и наставак турнира.
Србија слови за фаворита на утакмици, барем када је реч о гол разлици коју су до сада убележиле обе репрезентације. Чиле има учинак од минус 60 голова, односно 30 датих и чак 90 примљених, док је Србија постигла 49 и примила 62 гола.
"Од почетка знамо да фокус мора бити присутан у свакој утакмици без обзира ко је противник. Припремни турнир у Шпанији смо користили између осталог и за припрему против једног оваквог противника. Знамо шта нам победа може донети и на тај начин се припремамо. Верујем у овај тим и не сумњам да ће девојке у утакмицу ући озбиљно од првог тренутка иако су две тешке утакмице иза нас,” изјавио је селектор Србије Урош Брегар.
Селектор је навео и да поједине репрезентативке имају здравствене проблеме.
"Неколико девојака је захватио вирус, видећемо ко ће бити оптимално спреман да наступи, али ко год био на терену, даће све од себе да се група заврши победом", навео је Брегар.
Уколико Србија оствари пласман у наредну рунду биће смештена у Трећу групу где су пласман већ обезбедиле: Немачка, Пољска, Јапан.
Група Е: 
1. Данска 4
2. Румунија 4
3. Србија 0
4. Чиле 0
Група 3: 
1. Е1
2. Немачка
3. Е2 
4. Пољска 
5. Е3
6. Јапан

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.