Izvor: RTS, 13.Jul.2023, 07:35

Свитолина и Вондроушова играју прво полуфинале Вимблдона, на Централни терен затим излазе Жабер и Сабаленка (РТС2, 14.30)

Украјинска тенисерка Елина Свитолина и Чехиња Маркета Вондроушова играће у четвртак од 14.30 часова на Централном терену у полуфиналу Вимблдона. Одмах затим, на Централни терен ће и Онс Жабер и Арина Сабаленка. Директнни преноси су на Другом програму РТС-а. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Свитолина је 76. тенисерка света, док је Вондроушова 42. на ВТА листи, а две тенисерке одиграле су пет међусобних дуела у каријери - Украјинка води 3:2 у победама.

Свитолина ће по други пут у каријери играти у полуфиналу Вимблдона после 2019. године када је поражена од Румунке Симоне Халеп 6:1, 6:3. 
Украјинка ће у случају тријумфа остварити највећи успех у каријери на гренд слем турнирима.
Чехиња ће први пут у каријери играти у полуфиналу Вимблдона, а најбољи резултат на гренд слем турнирима остварила је 2019. године када је поражена у финалу Ролан гароса од Ешли Барти 6:1, 6:3.
У другом полуфиналу Вимблдона, које неће почети пре 16.30 часова, састаће се Белорускиња Арина Сабаленка и Онс Жабер из Туниса.
Сабаленка је друга тенисерка света, док је Жабер шеста на ВТА листи. Ове две тенисерке одиграле су четири међусобна дуела у каријери, а Сабаленка води 3:1 у победама.
Жабер је прошле године поражена у финалу Вимблдона од Елене Рибакине из Kазахстана 3:6, 6:2, 6:2, а потом је изгубила и у финалу Ју-Ес опена од Пољакиње Иге Швјонтек 6:2, 7:6 (7:5). 
Она ће по трећи пут у каријери играти у полуфиналу једног гренд слем турнира.
Сабаленка је ове године освојила Аустралијан опен, а други пут у каријери ће играти у полуфиналу Вимблдона после 2021. године, када је поражена од Чехиње Kаролине Плишкове 5:7, 6:4, 6:4.
Наградни фонд Вимблдона износи 44,7 милиона фунти.
Директне преносе полуфиналних мечева у женској комкуренцији на Вимблдону можете пратити у директним преносима од 14.30 на Другом програму РТС-а.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.