Izvor: RTS, 19.Apr.2023, 23:20

Кошаркаши Златибора и Спартака изборили пласман у АБА2 лигу

Кошаркаши Златибора најбољи су тим Кошаркашке лиге Србије, пошто су вечерас на домаћем терену савладали екипу Чачка 94 са 88:71 у последњем колу националног шампионата.
Златибор је овом победом одбранио трофеј и дошао до скора 22-8, колико имају и Спартак >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и Војводина али због предности у додатним критеријумима за одређивање редоследа, екипа из Чајетине је завршила као прва на табели.
Златибор и Спартак су изборили пласман у АБА2 лигу, док ће такмичење у домаћој лиги наставити у групи А где их чекају ФМП и ОКК Београд, док ће Војводина и Металац такмичење наставити у Б групи, где ће им противници бити Мега и Борац.
Најефикаснији код победника био је Брано Ђукановић са 14 поена, а 12 је убацио Филип Ђуран. Код Чачана се истакао Ђорђе Ћурчић са 14 поена, а Аргустер Данијелс додао је 12 поена и исто толико скокова.
Екипа Спартака је савладала на домаћем терену кошаркаше Металца са 121:66, што је било довољно за друго место на табели.
Код Спартака су се истакли Филип Барна са 32 поена и Милош Милисављевић који је додао 21 поен. Ибрахим Дурмо је са 20 поена био најбољи у саставу поражене екипе.
Сезона се наставља кроз Суперлигу у коју се пласирало пет најбољих из КЛС, који ће са три клуба из АБА лиге (ФМП, Мега и Борац) кроз две групе играти за полуфинале, када ће се укључити Партизан и Црвена звезда.
У нижи ранг испали су Колубара и Дунав, док су се из Друге лиге у КЛС пласирали СДП Раднички и Џокер.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.