Izvor: RTS, 12.Apr.2023, 10:37

Сепцијалне патике Мајкла Џордана продате на аукцији за преко 2 милиона долара

Патике које је легендарни амерички кошаркаш Мајкл Џордан носио током свог последњег финала НБА лиге са Чикаго булсима 1998. године, продате су на аукцији за 2,2 милиона долара, преноси Би-Би-Си.
То су најскупље продате спортске патике до сада, наводи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се у саопштењу аукцијске куће Сотби. Би-Би-Си подсећа да је Џордан оборио сопствени рекорд, јер су 2021. патике славног кошаркаша продате за 1,47 милиона долара.
Џорданов дрес из НБА финала 1998. продат је за рекордних 10,1 милиона долара у септембру 2022. године.
"Рекордна цена за патике доказује да потражња за спортским сувенирима Мајкла Џордана надмашује и превазилази сва очекивања", изјавио је да Брем Вахтер из аукцијске куће Сотби.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.