Izvor: RTS, 18.Jun.2023, 21:20

Барселона после трилера одбранила домаћи терен, поново боља од Реала за 2:0 у финалној серији

Кошаркаши Барселоне савладали су Реал из Мадрида са 86:85 у другом мечу финалне серије шампионата Шпаније. Барселона сада води са 2:0 и недостаје јој једна победа да освоји трофеј. Трећи меч игра се у Мадриду за два дана.
Након тријумфа у првом мечу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 97:88, Барселона је успела да у изузетно узбудљивом финишу меча тас на ваги пребаци на своју страну и дође до друге победе у финалној серији. Да је било супротно не би било незаслужено.
Изузетно узбудљив меч у Каталонији. Резултатска неизвесност трајала је током целог меча екипе су се смењивале у вођству, а ниједан тим није успео да стекне осетнију предност.
Барса је успела да се у трећем периоду одлепи на максималних плус осам, али је Реал ту разлику до уласка у послењи период смањио на минус три.
Уследило велико узбуђење у последњем периоду. Реал је преокренуо резултат и средином периода повео са шест разлике. Барса је успела да одговори и у самом финишу изједначи.
У пенал завршници Барса је стигла до победе, а одлучујуће поене постигао је Лапровитола са линије слободних бацања. Реал је имао напад за победу лопра је стигла до Љуља, али је Миротић успео да изблокира његов покушај и тако свом тиму обезбеди победу.
Најефикаснији у победничком тиму био је Миротић са 25 поена, Весели је додао 18, а Јокубаитис 10. У екипи Барселоне, Хезоња је имао учинак од 18 поена, Љуљ је убацио 15, а Таварес 13.
Тречи меч два ривала игра се у Мадриду 20. јуна.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.