Izvor: RTS, 06.Jan.2024, 17:08

Муса МВП 19. кола Евролиге

Кошаркаш Реал Мадрида Џанан Муса изабран је за најкориснијег играча 19. кола Евролиге. Муса је освојио четврту награду за МВП-ија кола у својој каријери у елитном европском такмичењу.
Џанан Муса је предводио Реал Мадрида до победе над Ефесом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 130:126 у 19. колу Евролиге у најдужој утакмици у историји елитног европског такмичења. Муса је освојио четврту награду за МВП кола у својој каријери у Евролиги.

Муса је постигао 40 поена, погодио је 13 од 15 двојки, две од пет тројки и осам од 11 слободних бацања што је било довољно за индекс корисности од 45.
Репрезентативац Босне и Херцеговине је постигао лични рекорд по броју поена на једној утакмици, а уједно је оборио клупски рекорд који су претходно делили Лука Дончић и Факундо Кампацо са 33 поена.
Јусуфа Фал је проглашен за другог најкориснијег играча кола. Фал је доминирао у победи Асвела над Жалгирисом 93:79, а постигао је 22 поена и уписао 12 скокова за свој девети дабл-дабл у каријери.
Валтер Таварес из Реала је имао индекс корисности од 35 у победи свог тима против Ефеса, постигао је 20 поена.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.