Izvor: RTS, 31.Jul.2023, 10:30

Ђоковић и даље други тенисер света, Ђере напредовао 19. места на АТП листи

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић налази се и даље на другом месту нове АТП листе, а на њеном челу је млади Шпанац Карлос Алкараз. На челу листе није било измена, а од српских тенисера највише су напредовали Ласло Ђере и Хамад Међедовић.
Ђоковић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је смањио заостатак у односу на најбољег играча света Шпанца Карлоса Алкараза на 430 бодова. Алкараз на првом месту има 9.225 бодова, док је Ђоковић други са 8.795. Потом следе Рус Данил Медведев и Норвежанин Каспер Руд.

Иза њих су Грк Стефанос Циципас, Данац Холгер Руне, Рус Андреј Рубљов, Италијан Јаник Синер и Американци Тејлор Фриц и Френсис Тијафо.
Што се тиче осталих српских тенисера највећи напредак направио је Ласло Ђере. Он је јуче поражен у финалу АТП турнира у Хамбургу од Александра Зверева (7:5, 6:3). Српски тенисер је стигао до 38. места на АТП листи. Он је напредовао за 19 позиција и сада има 1.145 бодова.
Миомир Кецмановић је назадовао за два места и тренутно је 42. тенисер света са 1.090 поена. Душан Лајовић је пао за шест позиција и сада је 66. играч на АТП листи са 839 бодова. Хамад Међедовић је 147. тенисер света са 424 поена, док је Филип Крајиновић на 247. месту са 236 бодова.
Наредна АТП листа биће објављена за недељу дана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.