Izvor: RTS, 26.Feb.2024, 06:32

Кошаркаши Србије у Грузији за перфектан старт квалификација (18.00, РТС 1)

Кошаркаши Србије у Грузији од 18 часова играју у Тбилисију против домаћина меч другог кола квалификација за Евробаскет. Директан пренос је на Првом програму РТС-а, а ток меча из часа у час можете пратити и на нашем порталу.
Изабраници Светислава >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Пешића на најбољи начин започели су квалификације за Европско првенство које се 2025. године одржава у Финској.
Пред 8.000 гледалаца у "Пиониру" репрезентација Србије убедљиво је тријумфовала против Финске 77:61.
Финци су током 25 минута правили велике проблеме Србији која није могла да се резултатски одлепи, али су мањак енергије и неколико нереализованих напада унели несигурност код гостију и дозволили Србији да преко Аврамовића дође до озбиљнијег резултатског суфицита који је успешно одржаван до самог краја.
Грузија са друге стране није добро отворила циклус. Екипа Александра Џикића је у Данској неочекивано изгубила од домаћина 75:69. Габријел Лундберг је са 19 поена предводио екипу Алена Фоса.
Предстојећи меч подједнако је важан за обе екипе. Србија би победом урадила велики посао пред наставак квалификација, док би пораз Грузију већ сада ставио у незгодну позицију. Разлог за то је учешће организатора Финске, чија је позиција на Евробаскету загарантована. 
Изједначен број победа Занимљиво је да је Грузија једна од ретких репрезентација против које Србија нема позитиван скор. Само Шпанија и Сједињене Државе имају више победа од националног тима из "земље кошарке", док су Грузини изједначени.
Две селекције су се до сада састајале шест пута и обе екипе имају по три победе. Занимљиво је да су се екипе сусреле и у квалификацијама за претходни Евробаскет, где су разменили победе у гостима.
Грузија је у Београду надиграла Србију 84:90, док су у Тбилисију "орлови" убедљиво тријумфовали 82:66.
Селектор Пешић очекује тежак дуел Селектор Србије Светислав Пешић је пред други меч квалификација за Евробаскет против Грузије изјавио да је игра тог тима потпуно другачија од Финске.
"То је екипа са добром организацијом и у одбрани и у нападу. Они су читаву утакмицу водили против Данске, а својим неким погрешним одлукама су дошли у ситуацију да су изгубили. Али, то за нас ништа не значи јер свака следећа утакмица је, као што сам рекао, другачија. Ради се о врло искусној екипи, која је поготово искусна у овим квалификацијама", истакао је Пешић за сајт КСС.
Додао је да ће утакмица имати другачију припрему.
"Сигурно да ћемо морати да на другачији начин припремимо утакмицу и да се на неки начин прилагодимо. Ипак се игра у гостима, морамо да будемо храбри и да, наравно уз сав респект према Грузији, мислимо на начин како ми треба да играмо и у одбрани и у нападу", закључио је Пешић. 
Дуел Србије и Грузије игра се од 18 часова са директним преносом на Првом програму РТС-а, а његов ток можете пратити на нашем порталу.
У другом мечу у групи се од 17.30 у Еспу састају Финска и Данска.
Група Г:
1. Србија 1-0
2. Данска 1-0
3. Финска 0-1
4. Грузија 0-1

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.