Izvor: RTS, 02.Dec.2023, 06:40

Жреб за Европско првенство у фудбалу, Србија ће добити противнике (18.00, РТС1)

Фудбалска репрезентација Србије сазнаће противнике у групној фази Европског првенства на жребу који се одржава у Хамбургу, једном од десет градова домаћина предстојећег шампионата Европе у Немачкој. Жребање почиње у 18.00 и можете га пратити у директном преносу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на Првом програму РТС-а, али и на нашем порталу.
Фудбалери Србије су после 24 године први пут изборили пласман на континентални шампионат и на жребу ће бити у четвртом шеширу.

У тој групи су још селекције Италије, Швајцарске и екипа које ће своје место у Немачкој тражити кроз бараж крајем марта наредне године, па је једино извесно да наша селекција са њима неће бити у групној фази.
Сви остали су потенцијални ривали тиму Драгана Стојковића, а ово су састави шешира на жребу:
Први: Немачка, Португалија, Француска, Шпанија, Белгија и Енглеска.
Други: Мађарска, Турска, Румунија, Данска, Албанија и Аустрија.
Трећи: Холандија, Шкотска, Хрватска, Словенија, Словачка и Чешка.
Четврти шешир: Италија, Србија, Швајцарска и будући победници баража А, Б и Ц дивизије Лиге нација.
Комбинација има много, тимови из прве групе сматрају се фаворитима, иако је на оваквим надметањима много тога неизвесно.
У сваком случају, шта год да донесе предстојећи жреб, извесно је да ће "орлови" на предстојећем првенству морати да одиграју далеко боље него што је то био случај у успешно завршеним квалификацијама.
Европско првенство одржава се од 14. јуна до 14. јула 2024. године у десет градова: Берлину, Минхену, Дортмунду, Штутгарту, Гелзенкорхену, Франкфурту, Хамбургу, Дизелдорфу, Келну и Лајпцигу. Први меч се игра у Минхену, а финале у Берлину.
Церемонија жреба се одржава у Хамбургу од 18.00 уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.