Izvor: RTS, 06.Mar.2024, 01:13

Павле Илић главни судија 172. вечитог дербија

Главни судија 172. вечитог дербија између фудбалера Црвене звезде и Партизана биће Павле Илић из Крагујевца, саопштено је на сајту Фудбалског савеза Србије.
Павле Илић ће први пут у каријери водити најважнију утакмицу српског фудбала, а помагаће >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << му Урош Стојковић и Никола Ђоровић.
Четврти судија биће Милан Стефановић, а у ВАР соби ће седети Милош Милановић и Момчило Марковић.
Павле Илић има 34 године, на теренима елитног ранга српског фудбала дебитовао је у јуну 2020, али је пре сезоне која је у току само три пута судио на мечевима Суперлиге.
У сезони 2023/24. десет пута је био на центру, а до сада је четири пута делио правду Партизану и три пута Црвеној звезди.
Црвено-белима је судио против нишког Радничког (1:0) и Спартака (4:1), а раније и у дуелу са Радничким из Сремске Митровице у Купу Србије (3:1).
Партизан га је видео на делу када је тадашњи састав Гордана Петрића на пенале елиминисан у Купу Србије од митровачког Радничког, затим ове сезоне на Вождовцу, где је ИМТ водио 2:0, а "парни ваљак" преокренуо на 3:2, као и у дуелима са Спартаком у Суботици (3:0) и ТСЦ-ом у Хумској (0:4).
Од раније је познато да вечити дерби неће судити најбољи српски арбитар Срђан Јовановић којег на најважнијој утакмици српског фудбала нема још од 167. дербија који је одигран 16. априла 2022.
Дуел Црвене звезде и Партизана у оквиру 24. кола Суперлиге на програму је у суботу од 17.00 сати на Стадиону "Рајко Митић".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.