Izvor: RTS, 10.Maj.2023, 13:20

Млади српски рвачи освојили 17 медаља на шампионату Балкана

Млади рвачи Србије освојили су 17 медаља (четири злата, четири сребра и девет бронзи) ма шампионату Балкана за такмичаре од 15 до 17 година у мушкој и женској конкуренцији.
Златном медаљом окитили су се Ивана Гајић, Милица Секуловић, Душан Стокић и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Залан Пек, сребро су освојили Роланд Варга, Филип Тричковић, Иринго Ђери, Балаж Ујхељи, док су до бронзаног одличја стигли Кевин Ленђел, Стефан Тодосијевић, Стефан Којић, Евелин Ујхељи, Лука Зелић, Данило Аксентијевић, Марко Васић, Алија Аријан и Хаби Орсоља.

Остварени резултати још више добијају на значају ако се у обзир узме чињеница да је у мушкој конкуренцији, у категорији до 17 година, Србија је екипно освојила треће место.
“Континуитет квалитетног и преданог рада на клупском и репрезентативном нивоу са млађим категоријама излази на видело. И прошле гподине смо на Балканијади освојили приближно сити број медаља. Врло сам задовољан наступом наших такмичара, а ово је уједно била одлична провера пред европска првенства која следе”, сумирао је утиске трененр млађих репрезентативних категорија Ђорђе Милоски.
И Далибор Перовић, који води бригу о женском рвању презадовољан је резултатима.
"Све су одлично рвале. И оне које нису успеле да дођу до медаље показале су завидан квалитет. Као и прошле године имамо две шампионке Балкана. Најважније је једа на великим такмичењима освајамо медаље у континуитету. Женско рвање у Србији се развија крупним корацима, а ова одличја су најбоља могућа увертира за предстојеће шампионате Европе”, закључио је Перовић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.