Izvor: RTS, 14.Jan.2024, 06:58

Ватерполисти Србије против Грчке у доигравању за пласман од петог до осмог места (РТС2)

Ватерполисти Србије играју од 15.00 сати у Загребу против репрезентације Грчке полуфиналну утакмицу доигравања за пласман од петог до осмог места на Европском првенству. Директан пренос меча је на Другом програму РТС-а.
Репрезентација Србије је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у четвртфиналу Европског првенства у Загребу изгубила од Мађарске, па ће се са трећег шампионата Европе у низу вратити без медаље.
"Делфини" су лако, уз три убедљиве победе над Израелом, Немачком и Малтом у групи Ц Друге дивизије, изборили пласман у осмину финала (плеј-оф), где су надиграли Француску и прошли у четвртфинале, али је тамо Мађарска била боља након извођења петераца (15:14).
Селекцији Србије остаје да у Загребу одигра још два меча доигравања за пласман од петог до осмог места. Данас од 15.00 часова, противник у полуфиналу доигравања биће репрезентација Грчке која је у четвртфиналу поражена од Хрватске резултатом 13:8.

У другом полуфиналу, које је на програму од 20.15, играју Црна Гора и Румунија.
Победници два полуфинална меча доигравања играће у уторак утакмицу за пето место, док ће поражени истог дана одмерити снаге за седмо место.
Доигравање за репрезентацију Србије неће имати никакав резултатски значај пошто ће пласман на Олимпијске игре у Паризу са првенства Европе изборити само шампион односно финалиста уколико турнир освоје Мађари који већ имају оверену визу за Париз.
Три најбоља национална тима са Европског шампионата иду на Светско првенство, чији је домаћин Доха од 2. до 18. фебруара наредне године, али је Србија, уз Мађарску, Грчку, Шпанију, Италију и Француску, раније већ обезбедила пласман на шампионат света.
Селектор Србије Урош Стевановић у Хрватској може да рачуна на 15 ватерполиста. На Европско првенство су отпутовали: Бранислав Митровић (Туркоан), Радослав Филиповић (Орадеа), Душан Мандић (Ференцварош), Виктор Рашовић (Ноази ла Сек), Никола Јакшић (Нови Београд), Сава Ранђеловић (Вашаш), Радомир Драшовић (Нови Београд), Петар Јакшић (Партизан), Страхиња Рашовић (Вашаш), Марко Радуловић (Нови Београд), Никола Лукић (Нови Београд), Вук Милојевић (Црвена звезда), Немања Убовић (Вуљагмени), Немања Вицо (Приморац) и Ђорђе Лазић (Бреша).
Европско првенство, доигравање за пласман од петог до осмог места:
Полуфинале доигравања (недеља):
Србија - Грчка 15.00
Румунија - Црна Гора 20.15
Утакмица за седмо место (уторак):
Поражени у полуфиналу 15.00
Утакмица за пето место (уторак):
Победници полуфинала 18.30

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.