Izvor: RTS, 03.Jul.2023, 08:38

Ђоковић против Качина почиње поход на нову вимблдонску титулу (14.30, РТС1)

Новак Ђоковић дуелом против Педра Качина почиње наступ на овогодишњем Вимблдону. Новак жели своју осму титулу на теренима Олд Ингланд клуба, пету узастопну. У току дана на терен излазе још два српска тенисера - Миомир Кецмановић игра против Дијега Шварцмана, док >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ће Душан Лајовић укрстити рекете са Јаном Чоинским. Директан пренос меча између Ђоковића и Качина можете пратити на нашем Првом програму од 14.30.
Новак Ђоковић је пре три недеље ушао у историју, освојивши на Ролан Гаросу 23. гренд слем титулу у каријери, али најбољи српски тенисер не планира ту да се заустави.
Ноле почиње одбрану трофеја на трећем гренд слему у сезони - Вимблдону, који се сматра "краљем тениских турнира".
Ђоковић је већ седам пута освајао трофеј на теренима Олд Ингланд клуба и има само један мање од некада неприкосновеног Роџера Федерера.
Српски тенисер ј еосвојио последња четири пехара на лондонској трави, а последњи пораз на турниру, а да није предао меч, доживео је још 2016. године.
Први противник на овогодишњем турниру је Педро Качин, Аргентинац који је 68. на АТП листи, а са којим Новак никада досад у каријери није играо.
Традиционално, Новак ће као актуелни шампион отворити такмичење на Централном терену, где је последњи пут у каријери изгубио пре равно десет година.
На терен ће данас још двојица српских тенисера - Миомир Кецмановић игра протов Дијега Шварцмана, док ће Душан Лајовић укрстити рекете са Јаном Чоинским.
Та два меча можете пратити у директним преносима на нашем Другом програму.
Вимблдон траје до 16. јула, а наградни фонд износи 44,7 милиона фунти.
Директан пренос дуела између Ђоковића у Качина можете гледати на Првом програму РТС-а од 14.30, док кретање резултата са овог и осталих мечева српских тенисера можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.