Izvor: RTS, 25.Avg.2023, 20:01

Србија против Кине отвара Мундобаскет, слављеник Ђорђевић други пут против "орлова" (14.00,РТС 1)

Утакмицом против селекције Кине, кошаркаши Србије почињу наступ на Мундобаскету. Против екипе бившег селектора Ђорђевића, "орлови" траже прву победу на турниру, која би улила додатну дозу самопоуздања пред одлучујуће дуеле за пласман у нокаут фазу.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Ново учешће Србије на светским првенствима креће из, руку на срце, групе у којој нема јаке конкуренције. 
Први ривал Србије биће домаћин претходног Мундобаскета Кина на чијој је клупи Саша Ђорђевић, човек коме је то било последње такмичење међу "Орловима". Занимљиво, једном од најбољих српских кошаркаша и највољенијих спортиста Ђорђевићу ће на дан меча бити 56. рођендан.
"Једна лепа ствар. Морам да кажем. Поносан сам што предводим Кину против Србије. Емоције су ту. Трудићу се да их потиснем, да не утичу. Леп је детаљ. На мени је да спремим своју екипу да одиграмо добру утакмицу против Србије. Србија је један од кандидата за медаљу. Приказали су добру игру пре пар дана и у нашој групи су велики фаворити", рекао је Ђорђевић.
Србија и Кина су у Шенжену одиграли припремни сусрет завршен убедљивом победом наше репрезентације 87:64. 
Селектор Светислав Пешић свестан је значаја мечева у групи, без обзира на снагу ривала.
"Прва утакмица је увек најважнија, за оба тима, играли смо пријатељски меч пре неколико дана. Знамо да нас чека добра и добро организована екипа. Увек су велика очекивања од Србије на турниру, прво је важно да направимо добар резултат у групи, потом иде друга фаза и ту се ништа не мења у приступу", рекао је селектор Србије. 
Утакмица почиње од 14 часова са директним преносом на РТС 1 и уз текстуални пренос на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.