13. kolo: Beograđani vs Zagrepčani

Izvor: B92, 27.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

13. kolo: Beograđani vs Zagrepčani



U utorak i sredu na programu je sedam utakmica 13. kola Goodyear lige. Derbi se igra u sredu u Zagrebu, gde se sastaju Evroligaši, Cibona i šampion Srbije i Crne Gore, Partizan. Ovaj meč direktno će prenositi TV B92 od 20 časova.

Dan ranije u hali "Pionir", od 19 časova, neki drugi Beograđani će dočekati neke druge Zagrepčane. Crveno-beli su domaćini ekipi Zagreba, koja nijednom ove sezone nije ostvarila trijumf u gostima.

"Naš osnovni motiv na ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utakmici, uostalom kao i na svakoj drugoj, je da zabeležimo pobedu i da se učvrstimo visoko na tabeli. Naš rival poseduje veliki broj mladih i talentovanih igrača i situacija na tabeli ne sme da nas zavara", rekao je trener Crvene zvezde, Dragan Šakota.

Zagreb je jedini protivnik iz Goodyear lige sa kojim se Zvezda ove sezone nije sastala. Najbolji strelac je Nikola Garma sa 15 poena po meču, a najbolji skakač Denis Vrsaljko sa 6.6 uhvaćenih lopti. Stranci su plejmejker Keni Tejlor, najbolji asistent tima (3.5) i Dvejn Brojls koji je prošle sezone igrao za Šibenku. U timu je i kapiten juniorske reprezentacije Hrvatske 18-godišnji Ante Tomić, a veliku pomoć mladim igračima daje iskusni Dževad Alihodžić (37 godina).

U Zvezdi očekuju povratak Lerija O'Benona, a svi kupci karata za duel sa Zagrepčanima, dobiće besplatnu ulaznicu za utakmicu ULEB kupa, koju crveno-beli igraju 3. januara sa Opel Skajlajnersima.

Evo i ostalih parova 13. kola:

utorak: FMP - Pivovarna Laško 18.00

utorak: Hemofarm - Zadar 18.00

utorak: Union Olimpija - Bosna ASA BHT 19.00

sreda: NIS Vojvodina - Helios 20.00

ranije: Široki Eronet - Geoplin Slovan 97:81

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.