Izvor: RTS, 08.Mar.2024, 07:32

Јокић забележио 125. трипл-дабл у каријери у победи Денвера над Бостоном

Српски кошаркаш Никола Јокић уписао је 125. трипл-дабл у каријери у лигашким утакмицама НБА лиге. Центар Денвера је забележио учинак од 32 поена, 12 скокова и 11 асистенција у победи Нагетса над Бостон селтиксима од 115:109.
Јокић је на утакмици против >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Бостона стигао и до 20. трипл-дабла у сезони, што га чини четвртим кошаркашем у историји НБА који је то урадио у више сезона након што је забележио 29 прошле сезоне. 

Пре Јокића 20 или више пута троструки двоцифрени учинак имали су: Оскар Робертсон пет пута, Расел Вестбрук четири пута, а српски ас је попут Вилта Чемберлена успео други пут у каријери да дође до поменутог достигнућа.

Бостон је боље започео утакмицу, током прве деонице Денвер је тражио победнички ритам који су изабраници тренера Мајкла Мелоуна пронашли у другој четвртини, када су и стекли прву осетну разлику од 10 поена при резултату 43:33.  
Бостон је смањио разлику у трећој деоници и у неколико наврата резултат утакмице је био изједначен. Међутим, ефикаснији напади и контрола игре Денверу су донели ново вођство од 90:80 на почетку одлучујуће фазе меча.
Током последње четвртине Нагетси су успешно одолевали притисцима Бостона и успели су да упишу 43. тријумф у сезони.
Поред маестралног Јокића у тиму Денвера истакли су се Џамал Мари са 19 поена, осам асистенција и шест скокова, али и Арон Гордон, који је додао 16 поена, девет скокова и једну асистенцију.
Џејн Браун је бриљирао у дресу Бостона са 41 поеном, 14 скокова и четири аситенције, међутим, лични учинак није био довољан да Селтикси дођу до победе над шампионом НБА лиге. Кристапс Порзингис меч је окончао са 21 поеном, 12 скокова и две асистенције, а Џејсон Тејтум је постигао 15 поена, осам асистенција и четири скока.

Јокић се у последњој деоници пожалио на бол у десној руци, што је била последица једног од дуела са Тејтумом у ранијој фази меча, те га је тренер убрзо и заменио. Међутим, вратио се на паркет и у кључним тренуцима разигравао је саиграче асистенцијама. Потом је добио и техничку грешку због оштрог реаговања на судијску одлуку у завршници дуела.
Српски центар је у игри провео нешто мање од 39 минута. Јокићу је ово био 141. трипл-дабл у каријери, рачунајући и плеј-оф НБА лиге.
Резултати утакмица:
Детроит – Бруклин 118:112
Индијана – Минесота 111:113
Далас – Мајами 114:108
Финикс – Торонто 120:113
Денвер – Бостон 115:109
Голден стејт – Чикаго 122:125
Сакраменто – Сан Антонио 131:129

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.