Izvor: RTS, 17.Dec.2023, 10:17

Киган Мари са 12 убачених тројки против Јуте постао нови рекордер Сакрамента

Кошаркаш Сакрамента Киган Мари у победи екипе против Јуте џез 125:104 постао је рекордер франшизе са 12 убачених тројки на једном мечу.
Сакраменто је од првог минута водио против Јуте највише захваљујући поенима Кигана Марија.
Поменути кошаркаш >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је утакмицу завршио са рекордом каријере и убачених 47 поена, од чега је 36 постигнуто ван линије за три поена.
Мари је после три четвртине имао 12 погођених тројки из 13 покушаја, али је у последњој деоници промашио два пута па је покварио најбоље проценте шута за три неког кошаркаша који је на једној утакмици ван линије 7,24 погађао за три поена.
Оно што је занимљиво је да је Мари везао чак 11 погођених шутева, што је рекорд читаве лиге, а што ни шутерима као што су Стеф Кари, Клеј Томпсон, Реџи Милер и Реј Ален није полазило за руком.
Само је седам кошаркаша у историји постигло више од 12 тројки на једној утакмици. Чланови ове елитне скупине су: Клеј Томпсон, Стеф Кари, Демјан Лилард, Зек Лавин, Коби Брајант, Донјел Маршал и поменути Мари вечерас.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.