Izvor: RTS, 13.Jan.2024, 23:56

Ђоковић против Прижмића започиње поход ка 11. титули на Аустралијан опену

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у недељу у 9.00 часова по средњоевропском времену игра меч првог кола Аустралијан опена против квалификанта Дина Прижмића из Хрватске. Ток дуела из часа у час можете пратити на нашем порталу.
Новак Ђоковић се >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << крајем претходне године вратио у Аустралију, државу у којој је освојио највише гренд слем титула у каријери - укупно 10, по чему је апсолутни рекордер у Мелбурну.
Његов омиљени турнир - Аустралијан опен није само прилика за освајање новог гренд слема, већ и карта за опстанак на првом месту АТП листе. Најбољи тенисер света би новом титулом у Мелбурну сигурно сачувао лидерску позицију.
Двонедељни боравак у Аустралији светски број један искористио је да се навикне на климу и одигра Јунајтед куп на којем је повредио зглоб десне руке, али је опоравак прошао добро, па се очекује да ће Ђоковић бити на 100 одсто својих могућности.
Новак је у четвртак одиграо и ревијални меч "Ђоковић и пријатељи" који је имао хуманитарни карактер. Најбољег тенисера света дочекало је коло, а искористио је прилику да покаже и кошаркашка умећа.
Жреб у Мелбурну лепо је распоредио Ђоковићеве потенцијалне противнике и, утисак је, дао му времена да постепено подиже форму и "радну температуру" како се турнир буде ближио крају.
Прижмић први на путу ка одбрани титуле Перспективни хрватски тенисер Дино Прижмић (18) дупло је млађи од српског представника.
Прижмић je до главног жреба стигао са једним изгубљеним сетом. Хрватски тенисер је у првом колу квалификација победио Аргентинца Мариана Навоне са 2:1, у другом колу био је бољи од сународника Дуја Ајдуковића са 2:0, да би у трећем савладао Азиза Дугаза из Туниса.
Хрватски тенисер се налази на 178. месту АТП листе и ово ће му бити први меч против ривала који је рангиран међу 30 најбољих.
Меч Ђоковића и Прижмића почиње у недељу од 9.00 часова, а његов ток можете пратити на нашем порталу.
Српски тенисери и тенисерке у првом колу:
Недеља:
Ђоковић - Прижмић 9.00
Понедељак:
Кецмановић - Ватануки 6.00
Уторак:
Лајовић - Цепиери 1.00
Ђере - Казо 1.00
Крунић - Бурел 3.30

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.