Izvor: RTS, 11.Jun.2023, 14:33

Србија сезону окончала као 11. на Уефиној ранг-листи, следећу стартује са 13. места

Србија је сезону у Европи окончала као 11. на ранг-листи Европске фудбалске уније, а у следећу улази са 13. позиције, објављено је на сајту Уефе.
Европска сезона у клупском фудбалу окончана је у суботу увече победом Манчестер ситија у финалу Лиге >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << шампиона против Интера.
Енглеска, која уз шампиона Европе има и освајача Лиге конференција Вест Хем, убедљиво је прва на Уефиној ранг-листи са 109.570 бодова.
На другом месту, са огромним заостатком је Шпанија (92.998), следе Немачка (82.481), Италија (81.926) и Француска (61.164).
Србија је окончала сезону на 11. месту са 32.375 бодова, чиме је осигурала да и у сезони 2024/25. у Европи поново има пет клубова.
Ипак, због промене система такмичења Лиге шампиона и повећања са 32 на 36 учесника групне фазе, неће имати место директно у елити, које је ове сезоне добила због избацивања Русије из такмичења под окриљем Уефе.
Шампион Србије ће сезону почети из плеј-офа Лиге шампиона, што значи да има гарантовано место у групној фази Лиге Европе, док ће вицешампион такмичење започети у другом колу квалификација, стази нешампиона, уместо као ове године, у трећем.
Због брисања коефицијената из сезоне 2018/19, Србија следећу сезону, прву са пет клубова у историји, почиње са 13. позиције, а најважније ће бити да на крају остане у првих 15, јер ће тако задржати пет клубова у Европи, односна два у квалификацијама за Лигу шампиона и у сезони 2025/26.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.