Izvor: RTS, 15.Maj.2023, 11:49

Више од 100 навијача ухапшено на улицама Ротердама

Више од 100 људи ухапшено је у центру Ротердама у нередима након утакмице Фајенорда и Го ахед иглса, у којој је Фајенорд освојио шампионску титулу.
Холандски тајмс преноси да је полиција интервенисала у централној ротердамској улици Кунсингел >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << због напада навијача на полицајце и хулиганског понашања.

Додаје се да је полиција, између осталог, користила димне бомбе и водени топ.
Како наводи портал, центар Ротердама био је јуче испуњен навијачима Фајенорда, а полиција је око поноћи позвала људе да ''љубазно, али хитно'' оду кућама.
Додаје се да је у центру града било много припадника интервентне полиције, али према речима портпарола полиције, након првобитних хапшења, они нису морали поново да интервенишу.
У Ротердаму се данас очекује десетине хиљада навијача Фајенорда на прослави титуле националног првака која почиње у подне, а на улицама града биће распоређено стотине полицајаца.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.