Izvor: RTS, 11.Mar.2024, 01:18

Руди Гоберт кажњен са 100.000 долара због "непристојног геста" према судијама

Центар Минесота тимбервулвса Руди Гоберт кажњен је данас са 100.000 долара, што је највећа казна изречена ове сезоне играчу који није суспендован, због јавног критиковања судија и ''неприкладног геста'' који им је упутио током утакмице у којој је његов тим у петак увече >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << поражен од Кливленд кавалирса резултатом 113-104.
Новчана казна, коју је изрекао потпредседник лиге и главни дисциплински судија Џо Думарс изречена је зато што је Гоберт упутио "неприкладан и непрофесионалан гест" судијама, након што му је свиран шести фаул крајем четврте четвртине, а затим јавно критиковао суђење у истој утакмици, саопштила је данас НБА.
„Казна узима у обзир Гобертове претходне случајеве понашања штетног за НБА у погледу јавног критиковања суђења“, саопштила је америчка кошаркашка асоцијација, преноси ЦБС.
Гоберт је свој гест, због којег му је изречена техничка грешка, објаснио као „истину - и оно у шта заиста верује“.
„Грешке се дешавају. И судије праве грешке. Али понекад мислим да је то више од грешака. Мислим да сви који су у овој лиги знају. И на томе ћу остати", навео је Гоберт након утакмице.. 
Критиковање званичника обично долази са казном од 10.000 до 30.000 долара за играче, иако је Гобертов саиграч Ентони Едвардс кажњен са 40.000 долара због напада на судије у јануару.
Минесота је тренутно на другом месту Западне конференције са скором 44-20, с поразом више од водеће Оклахоме.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.