Izvor: RTS, 17.Jul.2023, 11:03

Вондроушова у ТОП 10, џиновски скок Наталије Стевановић на најновијој ВТА листи

Српска тенисерка Наталија Стевановић напредовала је чак 80 места на најновијој ВТА листи, а први пут у каријери је међу 10 најбољих Чехиња Маркета Вондроушова, изненађујућа победница Вимблдона.
Најбоље пласирана српска тенисерка и овог понедељка >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је Олга Даниловић (662 бода) која је испала из Топ 100 и сад је 104. на свету иако је јуче освојила челенџер у шведском граду Баштаду, док је Стевановић после пет победа на Вимблдону направила озбиљан напредак.

Нишлијка је напредовала за 80 места и тренутно је 145. играчица на свету са 491 бодом. Лола Радивојевић је на 254. месту, а Александра Крунић је пала за чак 122 позиције и тренутно је на 334. месту ВТА листе.
Прва је и даље Пољакиња Ига Швјонтек (9.315 бодова) упркос неочекивао раној елиминацији са Вимблдона и пораза у четвртфиналу, а иза ње су Белорускиња Арина Сабаленка (8.845) и Казахстанка Елена Рибакина (5.465).
Иза њих следе Американка Џесика Пегула, Францускиња Каролин Гарсија, Унс Џабир из Туниса, Американка Коко Гоф, Чехиња Петра Квитова и Гркиња Марија Сакари.
Најбољих 10 на свету комплетира шампионка Вимблдона Вондрушова која је напредовала за чак 32 позиције и сад има 3.106 бодова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.