Izvor: RTS, 22.Maj.2023, 22:30

Јувентус опет кажњен - одузето 10 бодова, пад на седмо место

Фудбалски клуб Јувентус кажњен је одузимањем десет бодова на табели италијанске Серије А због финансијских превара приликом трансфера играча, преносе италијански медији.
Федерални апелациони суд је саопштио да Јувентус има право жалбе на ову >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одлуку. Италијански медији наводе да су федерални тужиоци тражили да торинском клубу буде одузето 11 бодова, а суђење се одржавало у случају фиктивне капиталне добити торинског клуба.
Италијански медији наводе да је Федерални апелациони суд ослободио одговорности седам извршних директора Јувентуса. То су Павел Недвед, Паоло Гаримберти, Асија Грациоли Вениер, Кејтлин Мери Хјуз, Данијела Марилунго, Франческо Ронкаљо и Енрико Вељано.
Јувентус је током сезоне био кажњен одузимањем 15 бодова, али је жалба торинског клуба на првостепену пресуду била усвојена. Јувентус је после ове казне пао на седмо место на табели са 59 бодова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.