Izvor: RTS, 19.Jul.2023, 02:25

Ватерполисти Србије против Јужноафричке Републике у другом колу групне фазе Светског првенства (РТС 1, 9.00)

Ватерполисти Србије играће други меч у групној фази Светског првенства у Јапану против селекције Јужноафричке Републике. Дуел је на програму од 9.00 на Првом програму РТС-а, а ток утакмице можете пратити на нашем порталу.
Ватерполисти Србије поражени >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су од Шпаније у првој утакмици Групе Д на Светском првенству у Јапану са 16:14.

Победа је неопходна изабраницима селектора Уроша Стевановића за освајање једног од прва три места у групи, која доносе пласман у нокаут фазу.
Јужноафричка Република је у претходном колу поражена од Црне Горе са 35:10, те се може рећи да је Србија фаворит у предстојећем сусрету двеју селекција у Фукуоки.
По систему такмичења победници група ће директно обезбедити пласман у четвртфинале, док ће другопласирани и трећи на табели наставити надметање кроз осмину финала.
Два најбоља тима на првенству, уз медаље, обезбедиће и учешће на Олимпијским играма у Паризу идуће године.
Након првог кола, Група Д: 
1. Црна Гора 2
2. Шпанија 2
3. Србија 0
4. Јужна Африка 0

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.