Izvor: RTS, 07.Okt.2023, 20:47

Макс Ферстапен првак Формуле 1 трећи пут заредом

Возач Ред Була Макс Ферстапен освојио је трећу титулу светског шампиона усред спринт трке која је вожена у оквиру Велике награде Катара, шест трка и два спринта пре краја сезоне.
Холанђанину су за нову титулу била потребна само три бода, а освојио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << их је 18 освајањем другог места у Дохи.
Први је био Оскар Пјастри из Аустралије, а трећи његов колега из Мекларена Ландо Норис.
Ферстапен се освајањем треће титуле придружио друштву у којем су Ајртон Сена, Ники Лауда, Џеки Стјуарт и Џек Бребам као троструки светски шампиони.
Више титула од њих освојили су Ален Прост и Себастијан Фетел по четири, Хуан Мануел Фанђо пет и Михаел Шумахер и Луис Хамилтон по седам. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.