Izvor: RTS, 07.Jul.2023, 10:27

Први сусрет Ђоковића и Вавринке на травнатом терену - дуел за осмину финала Вимблдона (око 21.30, РТС 1)

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће меч трећег кола на Вимблдону против Станисласа Вавринке. Дуел је постављен као четврти на Централном терену, а директан пренос можете пратити на Првом програму РТС-а, а најзанимљивије детаље на нашем порталу. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Прекид меча између Ендија Марија и Стефаноса Циципаса донео је промену у распореду дуела на Централном терену, те би сусрет српског и швајцарског тенисера почео око 21.30.

Ђоковић и Вавринка су се до сада састајали 26 пута, а Новак је 20 пута био бољи од тренутно 88. играча на АТП листи. Никада пре нису играли на травнатом терену и ово ће бити њихов први сусрет на Вимблдону.
Новак је до трећег кола дошао веома убедљиво, без изгубљеног сета, савладавши прво Педра Качина, а затим Џордана Томпсона. У поређењу игре у прва два кола, видљиво је да српски тенисер подиже форму.
С друге стране, троструки гренд слем шампион Стен Вавринка је био бољи од Емила Русувуорија, а у другом колу је победио Томаса Мартина Ечеверија.
Ђоковић и Вавринка су последњи дуел одиграли 2022. године у Риму, а победник је био српски тенисер.
Вимблдон је део слагалице који Ваврински недостаје како би комплетирао све титуле на најважнијим турнирима. Швајцарац никад није освојио трећи гренд слем у сезони, а Ђоковић је четвороструки узастопни и укупно седмоструки шампион Вимблдона.
Швајцарски тенисер је савладао Ђоковића у финалу Отвореног првенства Француске 2015. и финалу Ју-Ес опена 2016, али је Ђоковић од тада освојио 11 гренд слем титула.
Уколико Вавринка пронађе ритам игре из најбољих дана, Ђоковић ће морати да наступи на вишем нивоу у односу на претходне мечеве. И један и други тенисер су офанзивно оријентисани, те ће крајњи исход умногоме зависити од игре с основне линије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.