Izvor: RTS, 07.Apr.2023, 09:42

Рукометашице Србије гостују код Туркиња у баражу квалификација за Светско првенство (РТС 1)

Женска рукометна репрезентација Србије од 16 часова игра против Турске први дуел баража квалификација за Светско првенство.
Србија је фаворит против Турске и циљ је довољно позитиван резултат за мирну игру у реваншу у Београду пет дана касније.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Селектор Брегар ће извести најјачи састав у ком су и ветеранке Јована Стојиљковић, Катарина Лишчевић, Јелена Лавко, Тамара Радојевић и Кристина Граовац. Ови дуели имају нарочиту емотивну ноту за њих.
"Ове две утакмице, посебно реванш у Београду ће за мене после освојене медаље 2013. године са собом донети посебан набој емоција. Биће јако тешко последњи пут запевати химну. Много година играмо једна са другом, сваки пут када се окупимо осећај је посебан и волела бих да свака репрезентација има то поштовање и дружење које имамо ми једна са другом", изјавила је Лишчевићева.
"За пет играчица ово може да буде "последњи плес" с обзиром да већ неко време најављују опроштај од националног дреса. Сама чињеница да се девојке, које су толико тога дале женској сениорској репрезентацији Србије одлучиле да помогну младим девојкама да стигну до светске рукометне смотре, говори о каквим се људским величинама ради. Због те чињенице, додатни емотивни набој ствара се пред двомеч са Туркињама, посебно за реванш утакмицу у Београду, која ће сигурно бити спектакл", наведено је из РСС-a.
Светско првенство креће 29. новембра 2024. године и играће се у Шведској, Данској и Норвешкој.
Меч почиње од 16 часова, можете га пратити директним преносом на РТС 1 или из часа у час на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.