Izvor: RTS, 13.Mar.2024, 09:24

Интер с минималцем у Мадриду, Атлетико пред великим изазовом (РТС1, 21.00)

Фудбалери Атлетико Мадрида дочекаће екипу Интера у оквиру другог меча осмине финала Лиге шампиона. Интер је у првој утакмици био бољи од Атлетика 1:0. Директан пренос утакмице је на Првом програму РТС-а од 21.00, а најважније детаље можете пратити на нашем порталу. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Интер гостује код Атлетика и има предност од једног гола, захваљујући поготку Марка Арнаутовића у финишу прве утакмице одигране у Милану.
Победника дуела очекује жреб за четвртфинале такмичења који су већ обезбедили Бајерн Минхен, Пари Сен Жермен, Реал Мадрид, Манчестер сити, Барселона и Арсенал.
Интер се налази у серији од чак 15 утакмица без пораза, а после првог дуела против Атлетико Мадрида, уписали су четири триумфа у Серији А.
Занимљиво је да Интер у 2024. години није доживео ниједан пораз. Када је реч италијанском шампионату, Интер ће извесно без трзавица освојити 20. Скудето у историји клуба, јер је на 10 кола до краја првенства удаљен 16 бодова од другопласираног Милана.
Пуни самопоуздања фудбалери Интера свакако су отишли у Мадрид по повољан резултат, односно пролаз у наредну рунду.
Атлетико Мадрид је у изузетно лошој серији резултата. На последњих пет сусрета у свим такмичењима остварили су само једну победу, уз три пораза и једна реми.
Атлетико има доста осцилација у игри, јер су резултати на њиховом и противничком терену у великој супротности. Недавно су поражени од Алтетик Билбаа у полуфиналу Купа краља, а пре тога су били непоражени на 25 мечева у Ла Лиги на свом стадиону.
Тим Дијега Симеонеа имаће прилично тежак задатак - преокрет против Интера.
Потенцијални састави:
Атлетико Мадрид: Облак - Лино, Хермосо, Габријел, Витсел, Маркос Љоренте - Бариос, Коке, Де Пол - Мората, Гризман/Депај;
Лино, Мората и Савић уколико добију жути картон проспустиће следећи меч.
Интер: Сомер - Павар, Ачерби, Бастони - Дармијан, Барела - Чалханоглу, Михтаријан, Димарко - Тирам, Мартинез.
Аслани, Фратези, Мартинез и Михтаријан ће пропустити следећи меч уколико добију жути картон.
Стратег Алтетика Симеоне је уочи дуела истакао да ће конценстрисанија екипа победити.
"Играмо против вероватно једна од најбољих екипа у Европи. Али верујем у своје играче и тим и знам да ћемо одиграти добру утакмицу против великог противника. Биће то меч који захтева веома високу концентрацију и победиће онај ко је буде имао", нагласио је тренер Алтетико Мадрида.
С друге стране Симоне Инзаги изразио је жаљење због тога што његов тим није направио већу резултатску разлику у првом дуелу.
"Први меч је оставио позитиван утисак; била је то изванредна представа момака против сјајних противника. Једино ми је жао што разлика није била већа и у Мадриду ће бити напета утакмица. До сада смо радили веома добро, али најважнији месеци су март и април. Момци морају да наставе даље. Волим да их видим како тренирају, али знамо какве ће потешкоће доћи: неизвесне утакмице, умор, повреде", рекао је тренер Интера.
Подсећања ради, Интер је у првој утакмици био бољи од Атлетика 1:0. Директан пренос реваннш сусрета осмине финала је на Првом програму РТС-а од 21.00, а најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.