Izvor: RTS, 06.Mar.2024, 09:11

Реал и Лајпциг у Мадриду за четвртфинале Лиге шампиона (РТС1, 21.00)

Фудбалери Реал Мадрида одиграће реванш меч осмине финала Лиге шампиона против немачког Лајпцига. Дуел почиње у 21.00, а директан пренос је на Првом програму РТС-а. Најважније детаље утакмице пратите на нашем порталу.
Реал је непоражен на свом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << терену на 11 узастопних европских мечева. Лајпциг је спреман да се суочи са шпанским тимом - улог је четвртфинале Лиге шампиона
Брахим Дијаз је голом у Немачкој у првом мечу донео тријумф мадридској екипи. Ипак, гол предности није нешто због чега тим Карла Анчелотија може бити потпуно спокојан.
Реванш осмине финала за Реал Мадрид долази на прекретници сезоне. Три ремија у последњих пет мечева у Ла Лиги показују да шпански тим није недориљив. С друге стране, позитивно је што Анчелотијева екипа има поново окосницу тима у доброј форми, а италијански стручњак је наговестио повратак Едера Милитаа и Тиба Куртое почетком следећег месеца.
Међутим, апсолутни приоритет сада је, без сумње, пласман у четвртфинале Лиге шампиона. Симболично, на руку Мадриђанима иде и то што Лајпциг на последњих шест нокаут утакмица у елитном такмичењу није успео да забележи победу. 
Лајпциг је тим који је у стању да дође до повољног резултата против најбољих тимова. То су показали у петом колу групне фазе против Манчестер ситија, истини за вољу само у првом полувремену када су имали 2:0. На крају је меч завршен тријумфом првака Европе - 3:2.
Реал ће имати прилику да дође до 20. четвртфинала Лиге шампиона и четвртог узастопног.

Анчелоти и тренер Лајпцига Марко Розе сусрели су се пет пута, Италијан има три победе, а Немац две. Пре прошлосезонских утакмица између Лајпцига и Мадрида и једног овогодишњег дуела, тренери су се надметали у осмини финала Лиге Европе 2018/19, Анчелотијев Наполи је победио екипу Салцбурга коју је тренирао Розе резултатом 4:3.
Анчелоти је најавио да ће Реал морати да буде на врхунцу како би успео да добије Лајпциг.
"Мораћемо да покажемо најбољу верзију себе. Посао још није готов. Оценили смо прву утакмицу, пронашли смо добре ствари и области у којима можемо да напредујемо. Мислим да смо спремни. Лајпциг је веома опасан тим у транзицијама", навео је тренер Реал Мадрида.
Марко Розе је истакао да Лајпциг има шансе за даљи ток такмичења.
"Уверени смо да можемо. Одлазимо с уверењем да ћемо остварити феноменалан резултат. Треба нам мало среће, али можемо подстакнути ствари. У првој утакмици смо показали Реал Мадриду да можемо да играмо са њима. Ево нас, спремни смо да то поново покажемо", истакао је стратег Лајпцига.
Потенцијалне прве поставе тимова:
Реал Мадрид: Лунин, Карвахал - Чуамени - Рудигер- Менди, Валверде - Крос - Камавинга - Белингeм/Брахим Дијаз, Винисијус - Родриго;
Уколико Белингем и Камавинга добију по жути картон пропустиће следећи меч.
Лајпциг: Гулачи, Хенрихс - Лукеба - Орбан - Раум, Олмо - Хајдара - Шлагер - Ћави Симонс, Опенда - Шешко.
Симакан сигурно неће играти, јер је због броја картона суспендован за овај дуел.
Уколико Хенрихс и Поулсен добију добију по жути картон пропустиће следећу утакмицу.
Дуел почиње у 21.00, а директан пренос је на Првом програму РТС-а. Најважније детаље утакмице пратите на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.