Izvor: RTS, 19.Nov.2023, 12:52

Вучић: Национални стадион готов 1. децембра 2026, желимо финале Лиге Европе

Председник Србије Александар Вучић је током обиласка новог стадиона "Краљевица" у Зајечару навео рок до ког ће бити завршен Национални стадион у Сурчину.
Вучић је уз бројну делегацију у обиласку стадиона "Краљевица" био у пратњи председника Уефе >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Александра Чеферина.
Председник Србије је одговорио на питање кад би могло да се очекује неко веће такмичење у ком ће наша земља бити организатор, а он је навео да је за то потребна боља инфраструктура и готов Национални стадион.
"Упутили смо допис да се игра финале Лиге Европе кад изградимо Национални стадион, који ће бити готов до 1. децембра 2026. године. Потребна нам је боља инфраструктура за такмичења. Више стадиона. Далеко смо од Шпаније, Енглеске, Немачке,...", рекао је Вучић.
Председник Уефе Александар Чеферин је додао је Србија засад далеко.
"Ако буде боље инфраструктуре, све је могуће, засад тешко", рекао је Чеферин.
После обиласка стадиона Вучић и Чеферин ће се заједно упутити у Лесковац, где Србија од 15 сати дочекује Бугарску у одлучујућем мечу за пласман на ЕУРО 2024.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.