Izvor: RTS, 14.Jul.2023, 06:02

Ђоковић против Синера за финале Вимблдона (РТС 1, 14.30)

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић од 14.30 на Централном терену игра први полуфинални меч Вимблдона против Италијана Јаника Синера. Пренос дуела из Лондона уживо можете пратити на Првом програму РТС-а, а његов ток из часа у час на нашем порталу.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Пет мечева је добијено, остала су још два да Новак Ђоковић, најбољи тенисер света свих времена, стигне до нове гренд слем титуле, осме на Вимблдону, а 24. у каријери.
Ђоковић је други тенисер света, док је Синер на осмом месту АТП листе. Српски и италијански тенисер одиграли су два међусобна дуела у каријери, а Ђоковић је добио оба меча.
Српском тенисеру ово је 12. полуфинале на трави у Лондону и 46. полуфинале на гренд слемовима, чиме је изједначио рекорд који је држао Роџер Федерер.
Новак је до полуфинала стигао лако, прва три меча победио је без изгубљеног сета, да би му тек Хуберт Хуркач у осмини и Андреј Рубљов у четвртфиналу отели по један период игре. Ђоковић је пут до полуфинала прокрчио победама над Качином, Томпсоном, Вавринком и поменутима Хуркачем и Рубљовом.
Ђоковић је у мају напунио 36 година, a против Италијана ће играти како би постао трећи најстарији играч у Опен ери који је стигао до финала мушког сингла после тридесетдеветогодишњег Кена Роузвола и тридесетседмогодишњег Федерера.
Његов двадесетједногодишњи ривал, с друге стране, игра своје прво полуфинале на неком од четири највећа турнира. Италијан је до полуфинала стигао изгубивши свега два сета, један од Алиса у трећем колу и један од Сафијулина у четвртфиналу.
Синер би могао да постане најмлађи тенисер који је стигао до финала Вимблдона од 2007. године, иако ту прилику има и двадесетогодишњи Алкараз.
Ђоковић је старији од Јаника Синера чак 14 година и 86 дана, што је уједно и највећа разлика у годинама између противника у полуфиналу Вимблдона у Опен ери.
Синер је редом побеђивао Аргентинце Керундола и Шварцмана, потом Француза Алиса, Колумбијца Галана и на крају поменутог Руса Сафијулина
По завршетку овог меча биће одиграно и друго вимблдонско полуфинале, у којем ће се састати Шпанац Карлос Алкараз и Рус Данил Медведев.
Ђоковић брани титулу на Вимблдону, пошто је прошле године у финалу савладао Аустралијанца Ника Кирјоса.
Пренос дуела Ђоковића и Синера, који је на програму од 14.30, директно можете пратити на Првом програму РТС-а, док на нашем порталу можете пратити текстуални пренос меча и кретање резултата.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.