Izvor: RTS, 10.Feb.2024, 08:31

Одржана комеморација Дејану Милојевићу у Београду: Сви су му веровали, без поговора

Комеморација преминулом кошаркашком стручњаку Дејану Милојевићу одржана је у Скупштини града Београда. "Био је играч око кога си градио тим. Никада Дејан није био трула јабука. Сви су му веровали, без поговора, и играчи и тренери", рекао је о Милојевићу председник >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић. Милојевић ће бити сахрањен у понедељак, 12. фебруара, у 13.30 на Новом бежанијском гробљу.
Сахрана трофејног кошаркаша и тренера Дејана Милојевића биће обављена у понедељак, 12. фебруара, у 13.30 на Новом бежанијском гробљу у Београду.
Милојевић је преминуо 17. јануара у Солт Лејк Ситију од последица срчаног удара уочи НБА утакмице између Јуте и Голден стејта, где је радио као члан стручног штаба.
Од српског стручњака се опростио цео кошаркашки свет, а планету су обишли видео-снимци са утакмице Партизана и Меге у препуној "Штарк арени", где су навијачи црно-белих одали последњу почаст некадашњем идолу. Неколико дана касније, једнако дирљиво било је и у "Чејс центру" пред дуел Вориорса и Атланта хокса.
Дејан Милојевић је играчку каријеру започео у београдском Беовуку, након чега је играо у ФМП-у, Будућности, Партизану, Валенсији, Галатасарају, па опет у Партизану.
Три пута је био најкориснији играч (МВП) регионалне АБА лиге, а са репрезентацијом Југославије је освојио златну медаљу на Европском првенству 2001. године.
Дуго је као тренер водио Мегу, био је шеф стручног штаба подгоричке Будућности, а последњи ангажман имао је у Сан Франциску, где је радио као помоћни тренер Стиву Керу у Голден стејту, са којим је 2021. године освојио НБА титулу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.