Izvor: RTS, 19.Dec.2023, 08:41

Кошаркаши Звезде дочекују шампиона Европе у Београду

Кошаркаши Црвене звезде дочекују од 19.00 у "Београдској арени" екипу Реала из Мадрида у утакмици 16. кола Евролиге. Ток дуела из часа у час можете пратити на нашем порталу.
Звезда је победама против Албе 85:71 у Евролиги и Студентског центра 91:77 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у регионалном такмичењу, показала да се опоравила од два тешка пораза која је претрпела на евролигашкој турнеји на Иберијском полуотрву.
Сада је чека неупоредиво тежи задатак јер јој долази првопласирана екипа из досадашњег дела сезоне. Реал Мадрид је убедљиво први на табели са 13 пораза и тек једним поразом.
"Краљевски клуб" поражен је после продужетка од Фенербахчеа у утакмици која је одиграна у Истанбулу на крају претходног месеца.
На руку кошаркашима са Малог Калемегдана иде да екипа за разлику од претходних кола нема великих кадровских проблема и сви су изузев Далибора Илића на располагању Јанису Сферопулосу.
Грчки стручњак неће моћи да рачуна на најновије појачање, Фредија Гилеспија.
Гилеспи је у Звезду дошао после ангажмана у Бајерн Минхену. Доскорашњи центар Бавараца у Евролиги у просеку бележио је по два скока и два поена, али је екипи доста више помагао игром у одбрани захваљујући својој покретљивости.
Американац ће се екипи у најелитнијем такмичењу прикључити тек у другом делу.
Тренери опрезни пред дуел Сферопулос је на конференцији пред меч рекао да ће екипа морати да се бори за сваки посед уколико жели позитиван резултат.
"Морамо да будемо спремни да се боримо за сваки посед. То је најважније. Желимо навијаче, они су велики део наше игре и то увек причам. Ту смо заједно, потребна нам је њихова подршка. Радимо напорно да поправимо учинак у Евролиги, да будемо први у АБА лиги и желимо да будемо најбољи што је могуће и играмо најбоље могуће, уз њихову подршку", истакао је Сферопулос.
Ћус Матео сматра да ће његовој екипи бити потребно доста стрпљења да избори победу.
"На физичком нивоу, имамо проблема са играњем много утакмица, али радујемо се још једној евролигашкој. Играмо против екипе која постаје веома јака код куће. Они су победили у пет од седам утакмица које су тамо одиграли, а ми ћемо морати да одиграмо интелигентну и стрпљиву утакмицу да бисмо победили на терену који није нимало лак", истакао је Матео.
Матео додаје да је домаћој екипи подршка публике велики ветар у леђа, али да екипа иде на победу.
"У тој хали је веома тешко победити. Свака утакмица је важна и ценимо тим који има квалитетне спољне играче", закључио је Матео.
Звезда може да игра против Реала Црвено-бели из претходних пет утакмица против прошлосезонског шампиона имају две победе и три пораза. Последњи тријумф 65:62 забележили су баш у "Штарк арени" у марту претходне године.
Реал је у 18. рунди прошле сезоне савладао Звезду на убедљив начин, а црвено-бели су одиграли једну од најлошијих последњих четвртина на домаћем парекету те сезоне. 
У фокусу меча биће дуел два плејмејкера, Милоша Теодосића и Факунда Кампаца.
Теодосић ове сезоне у Евролиги у просеку уписује 11 поена уз три скока и пет асистенција за 22 минута колико бележи на паркету.
У екипи Реала, Аргентинац Факундо Кампацо у просеку бележи 13 поена, три скока и скоро осам асистенција, али на терену проводи 27 минута.
Евролига, 15. коло:
Уторак:
Црвена звезда - Реал Мадрид 19.00
Алба Верлин - Барселона 20.00
Макаби Тел Авив - Басконија 20.05
Виртус - Олимпијакос 20.30
Валенсија - Партизан 21.00
Среда:
Фенербахче - Жалгирис 18.30
Монако - Панатинаикос 19.00
Бајерн - Анадолу Ефес 20.30
Олимпија Милано - Асвел 20.30
Табела:
1. Реал Мадрид 13-1
2. Барселона 10-4
3. Виртус 10-4
4. Партизан 8-6
5. Монако 8-6
6. Басконија 8-6
7. Валенсија 8-6
8. Макаби 8-6
9. Панатинаикос 7-7
10. Олимпијакос 7-7 
11. Фенербахче 7-7
12. Ефес 7-7 
13. Бајерн Минхен 6-8
14. Црвена звезда 5-9
15. Олимпија Милано 5-9
16. Жалгирис 5-9 
17. Асвел 2-12
18. Алба 2-12

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.