Izvor: RTS, 15.Dec.2023, 23:48

Рукометашице Норвешке и Француске у финалу Светског првенства

Рукометашице Норвешке победиле су после продужетка Данску 29:28 и пласирале се у финале Светског првенства. Францускиње су у другом полуфиналу биле боље од Швеђанки 37:28.
Репрезентације су одиграле утакмицу достојну завршетка турнира. У првом полувремену, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << доминирала је селекција Данске, док је у другом екипа Норвешке преузела иницијативу.
Данска је повела у првом минуту, а током првог периода успевала је да повећава предност, те је на минут до полувремена имала чак шест голова водивши 14:8, али је Норвешка у последњем нападу смањила на 14:9.
Други период донео је потпуну смену стања на терену. Норвешка је преко Рајстад брзо и ефикасно постизала голове док се Данска мучила да пронађе решење у нападу.
Норвежанке су до првог вођства 23:22 стигле у самом финишу утакмице, али је Данска успела да избори продужетак.
У продужетку су екипе играле гол за гол - Норвешка је водила, Данска је успевала да изједначује све до последњег минута, када нису имале решење да изборе нову надокнаду.
Најефикаснија у екипи Норвешке била је Рајстад са чак 15 голова, пет је постигла Офтедал.
У екипи Данске Јоргенстен је постигла седам, Хансен је додала пет, а Бургард и Хејденхејл по четири.
Францускиње су лако победиле Шведску и тако обезбедиле дуел са Норвежанкама.
Репрезентација Француске савладала је ривала без превише проблема.
Францускиње су водиле од првог минута, а на полувремену су већ имале осам поена предности које су одржале до самог краја.
Најефикаснија у победничкој екипи била је Хорачек са девет погодака, док су се у стрелце уписале скоро све остале саиграчице.
У екипи Шведске Хагман је постигла 5 голова, Карлсон и Блон убациле су по четири.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.