Izvor: RTS, 15.Dec.2023, 09:08

ИТФ: Новак Ђоковић осми пут светски шампион

Међународна тениска федерација (ИТФ) прогласила је осми пут Новака Ђоковића за светског шампиона. За најбољу међу тенисеркама изабрана је Арина Сабаленка.
Прослављени српски тенисер Новак Ђоковић освојио је титуле на Аустралијан опену, Ролан >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Гаросу и Ју-Ес опену и поставио рекорд са највише освојених гренд слем титула у мушком синглу.

У женској конкуренцији Арина Сабаленка је освојила своју прву гренд слем титулу на Аустралијан опену, била другопласирана на Ју-Ес опену, и играла у полуфиналу Ролан Гароса и Вимблдона.
Ђоковић и Сабаленка били су једини тенисери који су стигли до полуфинала или бољег резултата на сва четири гренд слема у 2023. години.
За најбољи дубл код мушкараца по други пут су изабрани Раџив Рам и Џо Солсбери, док су у женском дублу награду понеле Сторм Хантер и Елис Мертенс.
Председник ИТФ-а Дејвид Хагерти честитао је свим добитницима награда и означио их као велике шампионе.
"Ове награде признају невероватне сезоне које су ових 11 спортиста имали, са нашим светским шампионима који су заједно освојили невероватне 24 гренд слем титуле у 2023. години. Надамо се да ће играчи уживати у мирном предсезонском периоду у наредним недељама и желимо им све најбоље у сезони 2024", истакао је Хагерти.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.