Izvor: RTS, 14.Dec.2023, 13:03

Ђоковић демантовао вест о преузимању терена у Марбељи

Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић је на свом налогу на друштвеној мрежи "Икс" истакао да не постоје никакви преговори о преузимању терена и клуба покојне легенде шпанског тениса Мануела Сантане у Марбељи.
На друштвеним мрежама је почела >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да се шири информација да Новак Ђоковић преговара са породицом чувеног шпанског тенисера Мануела Сантане, такође званог Маноло, о преузимању клуба и заоставштине у Марбељи.
Ђоковић је одговрио да се ради о лажној вести, тако да од тих намера и преговора нема ништа.
Сантана је најзаслужнија личност за популаризацију тениса у Шпанији. Освојио је четири Гренд слема током 1960-их година - два Ролан Гароса, по један Вимблдон и Ју Ес опен. До трофеја на Отвореном првенству Француске је дошао и у дублу, а догурао је до првог места на свету 1965. године.
По одласку у пензију је основао клуб у Марбељи, а после његове смрти 2021. године су управљање тим теренима и заоставштином преузели чланови његове најуже породице. 
Сантана је 2011. чак из ложе пратио чувено финале између Рафаела Надала и Новака Ђоковића.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.