Izvor: RTS, 14.Dec.2023, 10:12

Партизан у походу на брејк у Каунасу и четврти евролигашки тријумф у низу

Кошаркаши Партизана вечерас од 19.00 сати играју против Жалгириса у Каунасу утакмицу 14. кола Евролиге. Резултат и ток меча можете пратити на нашем порталу.
Након три узастопне евролигашке победе у Београду – против Панатинаикоса, Монака и Олимпије >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << из Милана, кошаркаши Партизана у Каунасу започињу турнеју од три везана гостовања у елитном европском такмичењу.
Црно-бели су стигли у Литванију као шести на табели Евролиге са позитивним скором – седам победа и шест пораза у досадашњем току такмичења.
Да је у доброј форми и пуна самопоуздања, показала је екипа Партизана и у понедељак, када је у 11. колу регионалне АБА лиге на домаћем терену рутински и убедљиво савладала СЦ Дерби ( 99:76), осветивши се за пораз у финалу АБА Суперкупа с почетка сезоне.
Када се саберу победе у оба такмичења, црно-бели су их нанизали шест и последњи пут су изгубили још 24. новембра од Ефеса у Истанбулу.
Највећи проблем Жељка Обрадовића тренутно су нагомилане повреде. Са екипом пут Каунаса нису кренули већ дуже време одсутни Урош Трифуновић, Френк Камински и Алекса Аврамовић, чији се повратак на терен очекује тек у фебруару.
Дан пред полазак на гостовање, тренинг су пропустили и Огњен Јарамаз, Зек Ледеј и Џејмс Нанели, али на њих ће Обрадовић моћи да рачуна. У авион за Литванију сео је и млади Саво Дрезгић.
"Свако наредно гостовање ће бити најтеже. Жалгирис је тим који игра изванредно, имају јасну идеју како и где да нападају и имају огромну енергију, како нападачки тако и одбрамбено. Сигурно је да нас очекује веома тешка утакмица", рекао је Жељко Обрадовић дан уочи пута у Каунас.
Жалгирис без победе у прошлонедељном дуплом колу За разлику од Партизана, Жалгирис је у Евролиги везао два пораза. На последњих пет утакмица, славио је свега два пута, због чега је након 12 одиграних кола 14. на табели са скором 5-8.
Прошлонедељно дупло коло тим из Каунаса је започео поразом од Албе у Берлину (62:64), да би након три дана изгубио и од Монака у својој дворани (79:83).
Да не блиста у последње време показао је Жалгирис и у литванској лиги, пошто је у новембру уписао два пораза – од Нептунаса на свом паркету и на гостовању Вулфсима. Тесно су зелени за викенд положили и последњи испит пред окршај са црно-белима - 102:98 против Невежиса у Каунасу.
Ни тренер Жалгириса Казис Максвитис нема на располагању све кошаркаше, пошто су на дуже паузе због повреда приморани Арнас Буткевичијус, Брејди Манек и Лукас Лекавичијус, али је само неколико дана уочи сусрета са Партизаном добио појачање на спољним позицијама - краткорочни уговор са Литванцима потписао је некадашњи играч Црвене звезде Остин Холинс.
Максвитис је најавио да ће Холинс вероватно бити у саставу на утакмици против Партизана, за којег каже да је нападачки један од најбољих тимова Евролиге.
"Иницирају доста фаулова. Веома свестран тим, напад им је такав јер имају неколико лидера као што су Кевин Пантер, Пи-Џеј Доужер и Џејмс Нанели. Они су један од ретких тимова где практично сви шутирају тројке. То им омогућава да играју нестандардне ситуације", истакао је тренер Жалгириса у најави меча.
Никада се не може рачунати на сигурну победу у увек крцатој и бучној "Жалгирио арени", али је Каунас свакако место на којем Партизан, осокољен добрим партијама у Арени, има пуно право да се нада другом евролигашком тријумфу ван Београда ове сезоне, а четвртом у низу.

Доказали су црно-бели прошле сезоне да знају како, пошто су оба меча са литванским представником сигурно решили у своју корист (88:74 и 87:76).
Утакмица у Каунасу почиње у 19.00 часова, а резултат и ток меча можете пратити на нашем порталу.
Евролига, 14. коло:
Четвртак:
Црвена звезда - Алба 19.00
Жалгирис - Партизан 19.00
Макаби - Ефес 20.05
Басконија - Виртус 20.30
Реал Мадрид - Бајерн 20.45
Асвел - Панатинаикос 21.00
Петак: 
Фенербахче - Монако 18.45
Олимпијакос - Валенсија 20.15
Барселона - Олимпија Милано 20.30
Табела:
1. Реал Мадрид 12-1
2. Барселона 10-3
3. Виртус 9-4
4. Басконија 8-5
5. Монако 8-5
6. Партизан 7-6
7. Олимпијакос 7-6
8. Валенсија 7-6
9. Макаби 7-6
10. Ефес 7-6
11. Панатинаикос 6-7
12. Фенербахче 6-7
13. Бајерн Минхен 6-7
14. Жалгирис 5-8
15. Олимпија Милано 4-9
16. Црвена звезда 4-9
17. Асвел 2-11
18. Алба 2-11

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.