Izvor: RTS, 09.Dec.2023, 13:15

Чувеној Крис Еверт се вратио канцер

Тениска легенда, Американка, Крис Еверт изјавила је да јој се вратио канцер, две године након што јој је дијагностикован рак јајника.
Евертовој (68), први пут је дијагностификован канцер у децембру 2021. након превентивне хистеректомије, а у јануару >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2023. је изјавила да више не болује од канцера, пренео је Би-Би-Си.
Чувена тенистерка, која је освојила 18 Гренд слемова, наводи да ће сада бити подвргута још једној рунди хемотерапије.
"Иако је ово дијагноза коју никада нисам желела да чујем, поново се осец́ам срец́ном јер је (повратак канцера) рано откривен", истакла је Еверт.
Њена бивша ривалка, Мартина Навратилова, раније је захвалила Евертовој јер ју је подржала када јој је дијагностикован рак грла и дојке 2022. године.
Еверт је освојила седам титула на Отвореном првенству Француске, шест титула на Ју-ес опену, три титуле на Вимблдону и две на Аустралијан опену. Њена сестра Џини, умрла је од исте болести 2020. године. Еверет је позвала све да буду упућени у историју болести своје породице и да воде рачуна о себи.
"Рано откривање спашава животе. Будите захвални на свом здрављу током сезоне празника", поручила је она.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.