Izvor: RTS, 07.Dec.2023, 17:56

Италијанска антидопинг агенција затражили четворогодишњу суспензију Пола Погбе

Тужиоци италијанске антидопинг агенције затражили су данас четворогодишњу суспензију за фудбалера Јувентуса Пола Погбу (30), због недозвољене употребе тестостерона, преноси АП. Уколико Погда буде суспендован то ће вероватно значити и крај играчке каријере једног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << од најскупље плаћених фудбалера.
Француски фудбалер је после меча Удинезеа и Јувентуса у септембру био позитиван на тестостерон, након чега је одбио да се договори са Антидопинг агенцијом Италије, што значи да ће његов случај морати да заврши на суду.

После позитивног налаза на тесту Погба је био привремено суспендован и није одиграо ниједан меч.
Четворогодишње суспензије се могу умањити у случајевима у којима спортиста може да докаже да је допинг био ненамеран, ако је позитиван тест био контаминиран или ако пруже значајну помоћ истражитељима.
Погба није искористио ни једну од ових опција и антидопинг агенције је затражила најстрожу казну.
Уколико предлог о четворогодишњој суспензији буде усвојен то ће за једног од најбољих везиста света, који је вредео 105 милиона евра, вероватно значити и крај играчке каријере јер је мало вероватно да ће се после толике паузе поново вратити на терен.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.